12 Aralık 2008 Cuma

Mutfaktaki tehlike !!!


Onkoloji Enstitüsü direktörü Prof. Erkan Topuz’dan hayati uyarılar! Topuz, salam, sosis, turşu gibi yiyeceklerdeki kanser tehlikesi ve dip balıkları konusunda önemli uyarılarda bulundu...

Kanal D’deki Dobra Dobra programına katılan Erkan Topuz, kanserden korunma ve tedavi süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi. Özellik çocukların beslenmelerine çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Topuz, herkesi ilgilendirecek şu bilgileri verdi: "Ev turşusunun hiç bir zararı yok. Tansiyonunuz falan yoksa yersiniz. Ama dışarıdan aldığınız turşularda nitrit vardır. Sucuk, salam, sosis, konserve, hazır meyva suları yasak. İçlerinde nitrit var. Haftada 3 kereden fazla fastfood yiyenlerde kanser riski 2-3 misli fazladır. Çocuklarımızı bu tür yiyeceklerden, yağlı gıdalardan, margarinden uzak tutalım, spor yaptıralım onları obez yaptırmayalım. Beyaz et yedirelim. İstanbul’un dip balıklarından bahsetmiyorum mezgit, kefal, barbun gibi dip balıkları zehirlidir. Ama yüzey balıklarını mutlaka yedirelim, istavrit, hamsi, lüfer, uskumru, çinekop, somon gibi balıkları yiyelim. Özellikle somonu hiç çekinmeden her mevsimde yiyebilirsiniz. Okyanuslarda yakalanan bir balıktır Omega3 bakımından son derece zengindir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder