15 Aralık 2008 Pazartesi

Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden korunmanin yollari!


Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden korunmanin yollari
Erkan Topuz'dan onemli uyarilar Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden korunmanin yollarini anlatti. Iste o carpici bilgiler...
Fox TV'Deki Dobra Dobra programina konuk olan Istanbul Universitesi Onkoloji Enstitusu Direktoru Prof. Dr. Erkan Topuz, yine onemli aciklamalar yapti.
Zaman zaman televizyon ekranlarinda halki kanser konusunda bilgilendiren Erkan Topuz, bugunku canli yayinda da kanser hastalarina seslenerek umitlerini hic kaybetmemeleri gerektigini belirtti ve son donemde kanser alaninda tiptaki gelismeleri anlatti:
"Hic bir zaman umitsiz olmayin. Ozellikle kadinlarda meme, yumurtalik, erkeklerde testis kanserleri icin de boyle. Mesela bobrek kanserlerinde hic umit yoktu eskiden. Simdi yeni bir ilac bulundu. Bobrek tumorlerinde sifa elde ediyoruz. Hem de hedefe yonelik sekilde. Karaciger kanserinde de yine bir ilac bulundu. Modern bir sekilde tedavi yapiyoruz. Her kanser turunde buyuk gelisme var. Beyin tumorlerinde bile...."
Prof. Topuz, bu aciklamalardan sonra halkin modern tiptaki gelismeleri dikkate almalari gerektiginin altini cizdi ve su onemli uyariyi yapti: "Demek ki modern tippi hic bir zaman birakmiyoruz. Kocakari ilaclarinin, sahtekarlarin, sarlatanlarin kol gezdigi bir ortamda. Ben televizyona ciktigimdan beri biraz sustular. SAKIN INTERNET KANALIYLA ILAC ALMAYINIZ! Tarim Bakanligi'nin kontrolunden gecmis ilaclari alalim eczanelerden. Ortalik sahtekar kayniyor."
ISTE PROF.DR.ERKAN TOPUZ'DAN CARPICI BILGILER VE UYARILAR
SEKER KANSERIN EN SEVDIGI GIDADIR -2020 yilinda 20 milyon belki daha fazla kisi kansere yakalanacak. Cunku cilginca bir artis var. Amerika'da 550 ton bocek ilaci topraga dokulmekte. Her bir bebege senede 2,5 kilogram ziraat ilaci dusmekte. Turkiye'de bu daha bilincsiz kullaniliyor. Onun icin 'Biz niye kanser oluyoruz?' demeyin. Iste bunlardan dolayi oluyoruz. Bizim Karadeniz'de findik veya diger tarlalari acmak icin zehir dokuyorlar. Bu zehirler suya geciyor ve bizim zavallilar sakir sakir o memba sulariyla zehirleniyorlar. Karadeniz ya da Antalya'daki yerler vs. Ciftcilerde beyin tumoru, lenfoma, losemi en cok goruluyor. Cunku ictigi suyla direk kanseri aliyor. Topraktaki dikenler bitsin diye oturup dibine zehir atmamalilar.
-Insanlar kendi kendini kansere hazirliyor. Dunya kansere canak tutuyor. Yani hepimizin kanser olmasi icin dunya ugrasiyor. Amerika dahil.
-Amerika'da kolaya, japon yemeklerine bile seker koyuyorlar. Cunku seker sismanlatiyor, doyurucu oluyor. Bu da obeziteye sebep oluyor. Obezite demek kanser demek. Seker demek, kanserin en sevdigi gida demek. Yani Amerika'li vatandasini korumuyor. Rahatina bakiyor. Millete ucuz beslenmeyi ve fastfoodu dayatiyor. Onun icin birinci sebep korunmak.
-Beyaz un, beyaz seker ve tuzdan kacinmak gerek. Tuzu kaya tuzu olarak cok az miktarda tercih etmeliyiz.
-Hic bir urunu devamli olarak kullanmayiniz. Mesela sulari 3 ayda bir degistiriniz. Ne olursa olsun hepsinde ufak bir karisim vardir. Kronik olarak aldiginiz bir sey uzun surede kanser yapar. Kaynatmakla alakasi yok. Daglardan tepelerden gelirken bu bitkisel ilaclarin icine karismasi olayi dogrudan dogruya farkli bir konuma getiriyor.
-Esmer ekmegin kabugunu yeyin. Kabugunda kanserden koruyan bir madde bulunur.
-Ornegin kuskonmaz, feslegen cok buyuk sifadir. Feslegeni salatalariniza atin, buyuk miktarda C vitamini vardir.
-Rezeneyi bol bol tuketin. Rezeneyle beraber, taze zencefil, nane ve bir elmayi birlestirip kati meyva sikacagindan cikarip yemeklerden once bir iki corba kasigi icerseniz sizi migde kanseri, ulser ve gastritten korur.
-Kemoterapi ve radyoterapi gorenler, kaynar suyun icine bir kahve kasigi kuru zencefil, papatya ve bir dilim limon koyup gunde 3 kupa tuketebilir. Bu karisim, agiz yarasina mani oluyor, radyoterapinin meydana getirdigi bazi yanmalara mani oluyor, kemoterapinin meydana getirdigi bulantiyi azaltir.
-Cemenin, tumor hucrelerini kuculttugu gorulmustur. Ayni zamanda domates salcasi, sarimsak, arnavut biberi (aci seviliyorsa) ve mesela tarhun gibi mucizevi bitkiler cektirilip bir dilim her gun ekmegin uzerine surerse kanserden kendisini korumus olur bir olcude.
-Kansere yakalanmadan evvel sut icmekte hic bir mahsur yok. Ama kansere yakalandiginda insanlar asiri miktarda sutlu gidalar almamali.
-Ailesinde meme kanseri olmasa bile 7-8 kadindan biri zaten bu hastaliga yakalaniyor. Meme kanserinden korunmak icin ve herhangi bir sekilde memede fibrokist ya da baska kist varsa keten tohumunu eksik etmeyecek, soya yagi, E vitamini, selenyumunu alacak (doktora danisarak almali) Ailede meme kanseri varsa kesinlikle hormonal ilac almayacak.
-Kolon kanserleri: Kabizlik kesinlikle cekmemeli. Bu tur hastalar havuc, ananastan buyuk fayda gorurler. Bu kisilere dogrudan meyva suyunu tavsiye etmiyorum. Direk meyvayi posali tuketmeliler. Kirmizi etten kacmali, tuzlu ve bekletilmis etler, sucuk, salam, sosis gibi yiyeceklerden ve fastfooddan kacmali.
-Normal pamuk kanserojendir. Ama dogal pamukta arpa bugday, fasulye, soya, mercimekleri cillendirsinler ve salatalarina katsinlar. Bu filizler kanserden korur ve bagisiklik sistemini guclendirir.
-Biberiye meme ve diger kanser turlerinde cok buyuk sifadir, depresyona da iyi gelir.Balkonunuza ekin, yasini salatalariniza atin, kurusunun da cayini yapin. Arnavut biberi cok sifalidir. Karahindiba, kuzukulagi, tere gibi bir cok faydali bitkiyi balkonlarda yetistirebilirsiniz .
-Keten tohumu tane olarak alip, kucuk bir kahve veya karabiber ogutucusunde ogutup her gun bir corba kasigi alinmali. Ama her iki uc gunde bir tazeleyin. Cok sifali. meme ve kolon prostat kanserinde ozellikle. Icinde onemli yaglar var. Ancak soya yagi ile keten tohumu meme kanserine yakalananlarda YASAK.
-Zeytin basli basina bir sifadir. Ama dikkat edin benzin veye yag ureten fabrikalardan teneke aliyor ve iclerinde zeytinyagi yapiyorlar. Bu cok tehlikeli ve kanserojen. Belli bir markayi ya da bildiginiz yerden aliniz. Bunlara bir de boya katiyorlar.
-Rahim agzi kanserinden korunmanin basinda havuc gelir. Kirmizi olan yiyecekler cok onemlidir. Kirmizi olan herseyin rahim kanserinde cok buyuk bir etkisi vardir. Dulavratotu, civanpercemi cayi miyom olusmasini yavaslatir. Her kadin yilda bir kez simir testi yaptirmali.
-Sakin sicak ya da kaynar suyla ya da meyva susuyla veya susuz bir sekilde hap yutmaya kalkismayin. Mutlaka suyla icin. Cunku bunlar yemek borusuna takili kaliyor, bir sure sonra ulser meydana getiriyor. Kronik ulser de zamanla kanser meydana getiriyor. Bu basit bir uyari ama binlerce insanin hayatini kurtarir.
-Zerdacal, Tanri'nin bir mucizesidir. Gunde 2-3 corba kasigi alabilmeliler. Bir tavuk corbasi yapip icine koyup ailecek yesinler mesela. Bunu bir baharat olarak kabul etsinler.
-Elma ve sogan da cok onemlidir. Mutlaka yenilmesi lazim.
BU CALISMA DUNYADA ILK Prof. Dr. Erkan Topuz, Istanbul Buyuksehir Belediyesi Baskani Kadir Topbas'in onculugunde yeni bir uygulama yapmaya hazirlandiklarini ve bu uygulamanin dunyada bir ilk oldugunu belirtti. Ozellik sigara icenleri akciger kanseri konusunda uyarmaya yonelik olan ve saglikli beslenmeyi anlatan bir takim bilgiler elektronik bilboardlarla halka verilecek. Topuz, bu uygulamayi soyle anlatti:
"20 saniyede bir 1 insan akciger kanserinden olmeye basladi. Cesitli yerlere konulacak bilboardlarla saglikli beslenmeyle ilgili bilgiler verilecek ve her 20 saniyede bir 1 insanin oldugu hatirlatilacak. Insanlar 20 saniyede bir kafasini kaldirip bakinca, bir kisinin daha eksildigini gorecek. Bu bilgiden sonra da herhalde kafasina dank edecek."

Prof.Dr.Erkan Topuz

1 yorum:

  1. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil